ΑΡΧΕΙΟ

Συμμετοχή του Σχολείου μας στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+KA3 «Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic Culture» (2018-2021)

Οι μαθητές του Σχολείου μας, συγκεκριμένα της Στ1’ τάξης, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν διαδικτυακά σε δράση του Ευρωπαϊκoύ Προγράμματος Erasmus+ KA3 «Teachers4Europe: Setting an Agora for Democratic Culture» (2018-2021).

Υπεύθυνη είναι η κα. Μουστάκα Ανθή, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου μας, ενώ συντονίστρια του προγράμματος για το νομό Τρικάλων είναι η κα. Καραμάνου Όλγα.

Το πρόγραμμα T4E στοχεύει στη δημιουργία ενός διασυνοριακού, βιώσιμου και μακροχρόνιου δικτύου εκπαιδευτικών, το οποίο θα προάγει τις κοινωνικές και πολιτικές ικανότητες των μαθητών και θα υποστηρίζει τις δημοκρατικές αξίες, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τη διαπολιτισμική κατανόηση και την απόκτηση των σχετικών γνώσεων.

Στα πλαίσια υλοποίησης δράσεων του προγράμματος, την Τετάρτη, στις 10/3/2021, διεξήχθη διαδικτυακή συνάντηση μαθητών από τα εμπλεκόμενα, στο πρόγραμμα, σχολεία και του κου. Χρυσόμαλλου, ειδικού συνεργάτη του Δήμου Τρικκαίων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις καινοτόμες δράσεις του Δήμου, για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται καθώς και για όλους τους τρόπους και τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος προκειμένου οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, να εξυπηρετούνται και να επικοινωνούν τα προβλήματα που προκύπτουν με άμεσο και δημοκρατικό τρόπο.

mar21e2