ΑΡΧΕΙΟ

«Δελτίο Τύπου ERASMUS+, Δουβλίνο Ιρλανδίας»

TAdublin-1

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA101 με τίτλο Creativity and teaching”Δημιουργικότητα και Διδασκαλία” οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας Ξανθή Κατσιάνη, ΠΕ06 Αγγλικών, Φωτεινή Κωτούλα, ΠΕ70 Δασκάλα, Ευθυμία Μπίλιου, ΠΕ 70 Δασκάλα,  παρακολούθησαν το δεύτερο σεμινάριο του προγράμματος.  Το σεμινάριο με τίτλο “Τhe Best Digital Tools for Language Teachers”, Τα καλύτερα ψηφιακά εργαλεία για καθηγητές γλωσσών” έλαβε χώρα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας στις 10-14 Οκτώβρη και διοργανώθηκε από τον οργανισμό Europass.

Στόχος του προγράμματος ήταν να εκπαιδευτούν οι συμμετέχοντες σε καινούρια ψηφιακά εργαλεία με τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν υλικό, να το αξιοποιήσουν μέσα στην τάξη δια ζώσης με τους μαθητές τους αλλά και σε ασύγχρονη διδασκαλία μεγιστοποιώντας τα επιθυμητά μαθησιακά αποτελέσματα και δίνοντας ποικιλία στο μάθημά τους. Παρουσιάστηκε μια πληθώρα εργαλείων από διαδραστικά μέχρι εργαλεία προγραμματισμού και εικονικής πραγματικότητας. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από διάφορες χώρες και αυτό έδωσε τη δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων αλλά και την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και τρόπους διδασκαλίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους συμμετείχαν σε ξενάγηση σε πολιτιστικά σημεία της πόλης του Δουβλίνου, σε σημαντικά μουσεία αλλά και στο πανεπιστήμιο Trinity College  που έχει μια από τις παλαιότερες βιβλιοθήκες με εκδόσεις βιβλίων από τον 18ο αιώνα και το περίφημο Book of Kells, ένα χειρόγραφο ευαγγελίου του 9ου αιώνα διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Στο επόμενο στάδιο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και με τους υπόλοιπους συναδέλφους του σχολείου και θα υλοποιήσουν δράσεις εφαρμογής μέσα στις σχολικές τάξεις.

Για άλλη μια φορά τα προγράμματα  Erasmus+ ανοίγουν δρόμους γνώσης και εμπειρίας στους εκπαιδευτικούς και αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο εξέλιξης τόσο των ίδιων των εκπαιδευτικών όσο και της διδασκαλίας τους.

Η συντονίστρια του προγράμματος

Ξανθή Κατσιάνη, ΠΕ06, Αγγλικών

TAdublin-2