ΑΡΧΕΙΟ

Βιωματικό σεμινάριο για την κλιματική αλλαγή στο Μουσείο Τσιτσάνη

klimatiki_logo1_ret

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης του Σχολείου μας, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS KA2 και του διακρατικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο» που υλοποιούνται τη φετινή σχολική χρονιά και θεματικό άξονα το περιβάλλον, συμμετείχαν την Παρασκευή 13/01/2023 στο Βιωματικό Σεμινάριο για τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Πολιτιστική Κληρονομιά. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο έρευνας  – Μουσείο Τσιτσάνη, το οποίο συμμετέχει ως εταίρος στο Έργο με τίτλο: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ», που χρηματοδοτεί το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.
Εισηγητές:

Κωνσταντίνος Μοράρος, Σύμβουλος Ανάπτυξης – ΑΜΚΕ ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ
Δρ Θεόδωρος Γκανέτσος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.)
Κωνσταντίνος Σκριάπας Οικονομολόγος, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών

φωτο σεμιναριο

Το σεμινάριο έδωσε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά και τον τρόπο προστασίας της.

Το Έργο «Κλιματική Μνημοσύνη» δίνει μεγάλη έμφαση στις μεθόδους διατήρησης των πολιτιστικών αγαθών και προστασίας τους εν γένει, καθώς το κλίμα, στον ευρωπαϊκό και κατ’ επέκταση ελλαδικό χώρο, συνεχώς μεταβάλλεται. Αποτελεί την πρώτη εστιασμένη δράση στην περιοχή της Θεσσαλίας, όσον αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα μνημεία και έργα της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και στην προληπτική συντήρησή τους.

banner-deltia-typou-klimat-mnimos1