ΑΡΧΕΙΟ

Υποδοχή Εταίρων ERASMUS+ στο Σχολείο μας

Erasmus3kala 1

          Το διήμερο 24-25 Απριλίου ήταν μέρες γιορτής, δημιουργίας και…. διαδήλωσης για το Σχολείο μας. Υποδεχθήκαμε 18 συναδέλφους-Εταίρους από Πολωνία, Ιρλανδία, Μονόπολη-Ιταλίας, Παλέρμο- Σικελίας με το πρόγραμμα Erasmus+ που υλοποιούμε με τίτλο Promoting Awareness of Climate change through adopting and sharing smart practices within our school communities, locally and globally, ενώ παράλληλα γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης !

          Τη Δευτέρα λοιπόν, οι μαθητές του Σχολείου μας καλωσόρισαν τους Εταίρους με τραγούδια από τη χορωδία και παραδοσιακούς χορούς, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ τάξης έκαναν τις παρουσιάσεις που είχαν ετοιμάσει σχετικά με το θέμα του προγράμματος και την πόλη των Τρικάλων. Επίσης, παρουσίασαν τις αφίσες που δημιούργησαν, κατασκευές επιτραπέζιων παιχνιδιών με ανακυκλώσιμα υλικά και παιχνίδι kahoot. Όλο το πρόγραμμα παρακολούθησαν και ο σύμβουλος εκπαίδευσης κ. Βασίλειος Νάστος καθώς και η σύμβουλος αγγλικής γλώσσας κα Γεωργία-Κωνσταντία Καραγιάννη. Στη συνέχεια, οι μαθητές ξενάγησαν τους Εταίρους στους χώρους του Σχολείου και επισκέφτηκαν μαζί τους όλα τα τμήματα. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με επίσκεψη των Εκαπαδευτικών στα Μετέωρα και στο Μύλο Ματσόπουλο.

          Την Τρίτη, οι μαθητές της Δ τάξης, κρατώντας τα πανό και πλακάτ που είχαν ετοιμάσει, πρωτοστάτησαν σε μια διαδήλωση για την προστασία του πλανήτη μαζί με τους υπόλοιπους μαθητές του Σχολείου φωνάζοντας συνθήματα όπως Save Our Earth, There is no Planet B! Κατόπιν, όλοι μαζί τραγούδησαν για την προστασία της Γης. Η συνέχεια της ημέρας αφορούσε ένα εργαστήρι Upcycling που είχε οργανωθεί από τους μαθητές της Ε τάξης, όπου όλα τα τμήματα του Σχολείου χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά που πια δεν ήταν χρήσιμα τα μετέτρεψαν σε χρήσιμες κατασκευές όπως κουμπαράδες, μολυβοθήκες, επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι, ταΐστρες πουλιών. Και για το τέλος, οι μαθητές πήραν μέρος σε σκυταλοδρομία ανακύκλωσης που είχε προετοιμαστεί από μαθητές της ΣΤ τάξης. Στη συνέχεια, οι Εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Φρούριο και το Ρολόι, το Δημαρχείο της πόλης όπου ξεναγήθηκαν από τον κο Μιχαλάκη και το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και το Μουσείο Τσιτσάνη.

          Την Τετάρτη, οι Εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα και επισκέφτηκαν το μουσείο της Ακρόπολης καθώς και το Βράχο, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από τον Παρθενώνα.

          Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας αλλά και τις μαμάδες που πρόσφεραν συνοδευτικά εδέσματα, όλα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου που προσφέρθηκαν να μαγειρέψουν και να δείξουν στους ξένους συναδέλφους την ελληνική κουζίνα και βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος, το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων “Ασκληπιός” και τον πρόεδρο κ. Γιάννη Σούλιο καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αργιθεατών και ιδιαίτερα την πρόεδρο του κα Έλλη Τσιρογιάννη για τις παραδοσιακές στολές, τον κο Κωτούλα πρόεδρο του e- Trikala και τέλος τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία -Αφοί Σαράντη για τις χορηγίες τους.

          Πάνω από όλα όμως να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας, τους μαθητές & τις μαθήτριές μας, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, που συμμετείχαν ενεργά και κατόρθωσαν να υλοποιήσουν όλες αυτές τις δράσεις!

          Ήταν γενικότερα μια μοναδική εμπειρία για τους όλους τους συμμετέχοντες, καθώς τα προγράμματα Erasmus+ προσφέρουν σε όλους τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με διαφορετικές χώρες, να ζήσουν από κοντά διαφορετικούς πολιτισμούς, να ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με τη σχολική ζωή και να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και φιλίας.

 Η παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ του Σχολείου

Δείτε φωτογραφίες…

Erasmus3kala 2 Erasmus3kala 3

Erasmus3kala 4 Erasmus3kala 5

Erasmus3kala 6