ΑΡΧΕΙΟ

Γιορτή αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, το Σχολείο μας συμμετείχε σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

plateia OTE 8.6.23 19

Ακολουθεί σχετική δημοσίευση του γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Τρικάλων:

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων πραγματοποίησε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, γιορτή αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τίτλο: «2023 – Δράσεις για ένα ΖΩντανό πλανήτη» στην Πλατεία του ΟΤΕ.
Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν «οι 17 στόχοι Βιώσιμης ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα προβλήματα που τις ταλανίζουν .
Απώτερος στόχος η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, με όραμα τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών που θα αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.
Οι χαρούμενες παιδικές φωνές, τα τραγούδια και τα συνθήματα για την γιορτή του Περιβάλλοντος των μικρών μαθητών κυριάρχησαν στην όμορφη εκδήλωση.
Οι μαθητές των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 9ου, 20ου Δημοτικών Σχολείων και των 5ου, 20ου Νηπιαγωγείων και Νηπιαγωγείου Ριζαριού Τρικάλων παρουσίασαν δράσεις, δημιουργίες και μικρά θεατρικά δρώμενα, καλύπτοντας ποικίλα θέματα για την προστασία του Περιβάλλοντος προβάλλοντας θετικά μηνύματα. Έγιναν αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα. Απέδειξαν με τις δράσεις τους ότι με το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη και μέσα από τη συνεργασία, μπορούν να φέρουν πραγματικές λύσεις.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Τρικάλης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δ. Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας. Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετείχαν!!!

Δείτε φωτογραφίες…

plateia OTE 8.6.23 13 plateia OTE 8.6.23 3

plateia OTE 8.6.23 5 plateia OTE 8.6.23 17

plateia OTE 8.6.23 16 plateia OTE 8.6.23 18

Δείτε περισσότερα στην αρχική δημοσίευση με κλικ εδώ
~